• Jagerpilotene
  43:03

  Episode 1

  23 sep. 2010

  Premiere. Vi møter Jagerpiloten Snatch som skal ut på et skarpt oppdrag og skyte missiler for første gang, noe han er veldig spent på og gleder seg til. Sammen med piloten Matrix skal han også være med på å simulere et missilangrep mot et skip, der de skal fly bare 15 meter over vannoverflaten. Dette er et vanskelig oppdrag som ikke går helt som planlagt for Snatch.

 • Episode 2

  30 sep. 2010

  På Ørlandet forbereder jagerpilotene seg på å delta på en militærøvelse på treningsfeltet, piloten Snatch skal ut og skyte på et mål på bakken fra flyet. Vi får også være med når jagerpilotene må ut på et oppdrag for å verne om Norges grense. Det har kommet ukjente bombefly inn på Norges territorium og Matrix må fly nordover for å avskjære disse flyene. Pilotene elsker jobben sin, men et lite feilskjær kan få fatale konsekvenser; noe Tommy har fått erfare på kroppen.

 • Episode 3

  7 okt. 2010

  En sveitsisk jagerflyskvadron besøker Ørlandet med ti av sine F18-fly, og sveitserne og nordmennene utveksler bakseteturer med hverandre. Den sveitsiske jagerpiloten Tödi får sitte på med den norske piloten Gaff under et risikofylt oppdrag da Gaff og Matrix skal ut og skyte med skarpt mot bakkemål midt på natten. Vi følger også pilotene idet de fyller bensin i stummende mørke i over 800 kilometer i timen, et oppdrag som krever full konsentrasjon og ekstrem nøyaktighet. Piloten Snatch er på en øvelse litt utenom det vanlige og får oppleve farene ved å være pilot på kroppen - til tross for at han ikke er i luften.

 • Episode 4

  14 okt. 2010

  USAs president Barack Obama kommer til Norge for å ta imot Nobels fredspris, og jagerpiloten Gaff får det ærefulle oppdraget med å beskytte luftrommet over hovedstaden under besøket. Vi følger Gaff i forberedelsene til det første skarpe oppdraget han har deltatt i på mange år, og er med han på jobb i luften over Oslo. Fra bakkenivå holder luftvernartilleriet kontroll over luftrommet, og vi følger en av de vernepliktige som får være med på det spennende oppdraget. Hjemme på Ørlandet trener de nyutdannede pilotene Lars og Tommy i flysimulatoren. Lars er i det spøkefulle hjørnet, og gir sin gode venn ekstreme værutfordringer på flyturen over Trondheim.

 • Episode 5

  21 okt. 2010

  Det er klart for månedens høydepunkt på jagerflyskvadronen - Topgun Friday. Gutta fra Ørlandet skal i actionfylt luftkamp mot jagerpilotene fra Bodø, og konkurranseinstinktet er på topp. Lars og Tommy er med et overvåkningsfly fra NATO når det kommer inn en dramatisk nødmelding. En jagerpilot har fått indikasjoner i cockpit på at motoren ikke virker, og flyet må nødlande på Ørlandet. En delfinale i Melodi Grand Prix skal avholdes i en av hangarene på Ørlandet, og artistene Maria Haukaas Storeng og Elisabeth Carew får boltre seg i cockpiten på et F16-fly og i flysimulatoren.

 • Episode 6

  28 okt. 2010

  Snatch og Cutter skal ut og trene på noe av det farligste jagerpiloter kan gjøre – lavtflygning. I bare hundre meters høyde skal de fly i dalstrøkene sydover mot Hedmark. Matrix skal ut og fly luftkamp mot Sandy og tre andre piloter. Han må forsvare en lagerbygning og en bro i Gudbrandsdalen mot angrep fra skvadronssjefen og laget hans. Pilotene børster støv av en gammel kjenning - supermodellen Cindy Crawford har hengt på skvadronen i 19 år og skal nå få pryde det nye briefingrommet.

 • Episode 7

  4 nov. 2010

  Endelig skal skvadronens ferskeste piloter få luft under vingene. Lars og Tommy skal ut for å fly med en instruktør i baksetet for første gang i Norge, men dessverre ender det som skulle bli en merkedag i stor skuffelse for en av pilotene. Gutta på Ørlandet feirer at det er 30 år siden det første F-16-flyet landet på norsk jord. Inne på malerverkstedet pyntes et F-16-fly til fest og Gaff gjør en spektakulær oppvisning til ære for jubilanten.

 • Episode 8

  11 nov. 2010

  Etter forrige ukes store skuffelse skal nyutdannede Tommy endelig få fly et norsk F-16-fly for første gang. Gaff bryter lydmuren under en ekstrem testflygning av et nyreparert fly. Forsvarsminister Grethe Faremo besøker Ørland hovedflystasjon, og pilotene forsøker å imponere statsråden ved å simulere bombing av bakkemål.

 • Episode 9

  18 nov. 2010

  Det er en merkedag for skvadronens ferskeste tilskudd. Pilotene Lars og Tommy skal ut på sin aller første solotur i Norge, og etter soloturen får de en helt spesiell gave fra de andre pilotene. Gaff minner soldaten Claes Joakim Olsen, som ble drept av en veibombe i Afghanistan, med en formasjonsflygning over begravelsen. Matrix og de andre pilotene er ute og tester de nye skytevåpnene som skal følge med dem i cockpiten.

 • Episode 10

  25 nov. 2010

  Ferskingene Lars og Tommy skal ut på en ekstrem øvelse for å gjøre seg klare til å bli sendt ut i strid. Og endelig er dagen kommet da nykommerne skal få sine personlige "call signs". Vi får et gløtt inn i den sagnomsuste dåpsseremonien og får høre historiene bak de andre pilotenes kodenavn. Matrix og tre andre piloter skal ut i luftkamp mot seks sveitsiske jagerfly. De skal beskytte to oljeplattformer utenfor Molde mot simulerte angrep fra sveitserne.