Sykehuset

Se sesong 4
Dokumentarserien Sykehuset er tilbake på TV3, denne gangen fra Haukeland Universitetssykehus i Bergen. I serien får vi et unikt innblikk i innsatsen som gjøres på et sykehus med nesten 10.000 ansatte som behandler nærmere 600.000 pasienter årlig. Både alvorlige diagnoser og vellykkede behandlinger er en del av en sykehushverdag som preges av sterke møter mellom pasienter og ansatte.
 • Se Sesong 4 - Episode 1
 • Sykehuset
  43:18

  Episode 1

  30 aug. 2010

  Sesongpremiere. I sesongpremieren på dokumentarserien Sykehuset blir vi kjent med hverdagen til de ansatte på Haukeland universitetssykehus. Plastikkirurg Håvard rekonstruerer et øre på en pasient. Dette er en operasjon hvor ribbensbrusk fra pasienten blir flyttet til det nye øret, slik at øret vil fortsette å vokse etter hvert som pasienten blir eldre. Vi blir også kjent med Grethe, som er sykepleier på kirurgisk avdeling. Hun setter insulin på en sjømann, og hun er inne hos Per Olaf som har fått blomster fra sitt gamle korps. Atle jobber som kulturbrygger, og han har en variert og travel hverdag. Det skal arrangeres sommerfest for ansatte og pasienter, og vi får være med på forberedelsene og selve festen. Ortopeden Yngvar opererer en pasient som har mange alvorlige brudd, og det er en fysisk og slitsom operasjon hvor han og kollegaene virkelig må jobbe hardt for å komme i mål. Unni jobber som fysioterapeut på Spinalenheten. Hennes pasienter har ofte store lammelser, og må trenes opp for å takle sin nye situasjon på best mulig måte. En av pasientene hun jobber med i dag mestrer for første gang et delmål og det fører til god stemning på avdelingen.

 • Episode 2

  31 aug. 2010

  I denne episoden blir vi kjent med en nyansatt. Kåre jobber som paramedic på båtambulansen og er en viktig ressurs i kystlandskapet. De har en rolig dag og fyller diesel på båten da alarmen om en brann plutselig går. Yngvar møter igjen pasienten han opererte i forrige episode, og de planlegger videre operasjon på han. Pasienten har flere brudd, og i dag planlegger de en hæloperasjon hvor Yngvar er usikker på utfallet. Unni tar farvel med en pasient hun har jobbet med over tid, og de er begge fornøyde med hva tiden på Spinalenheten har gjort. Kulturbrygger Atle er som vanlig på farten, og i dag har han generalprøve hvor han blant annet skal spille bassgitar. I denne episoden er vi også innom Grethe som følger opp Per Olaf fra episode én.

 • Episode 3

  1 sep. 2010

  I episode tre får vi se hvordan det går med pasienten som har blitt skadet i brannen som Kåre på båtambulansen rykket ut til. Yngvar underviser studenter, og hjelper deretter en pasient med å ta ut noen skruer som sitter gjennom huden og inn i et ben i armen. Til tross for at Håvard har en travel dag, klarer han å veksle mellom to operasjoner på samme tid. Hos Unni skal Kristian få seg ny rullestol, og fremgangen fortsetter. De tar seg en tur ut og snakker om Kristians nye livssituasjon. Vi er også innom Grethe som fortsetter pleien av Per Olaf fra de to første episodene.

 • Episode 4

  2 sep. 2010

  I denne episoden blir vi kjent med nyansatte Anne, som jobber som intensivsykepleier på Nyfødt intensiv. Der gir de premature barn den hjelpen de trenger tross en tøff start på livet. Hos fysioterapeut Unni trener Kristian vekter, og vi ser at han blir sterkere som en følge av treningen. Vi blir bedre kjent med Kåre og hans arbeidsoppgaver i båtambulansen. Plastikkirurg Håvard operer bort en kreftsvulst som sitter ved tinningen til en pasient. Atle prøver seg som konferansier, og Grethe får inn en ny pasient.

 • Episode 5

  6 sep. 2010

  I denne episoden blir vi kjent med flere nye fjes. Britt Heidi er jordmor og jobber på Voss sykehus som ligger under Helse Bergen. Dette er et mindre sykehus og har dermed mindre press på fødeavdelingen enn det Haukeland har. Dette fører til at jordmødrene får bedre tid til å ta seg av fødende og deres familie både før og etter fødsler. Grethe følger opp pasient Aastein og vi gir et godt innblikk i en flink sykepleiers hverdag.

 • Episode 6

  7 sep. 2010

  Vi blir kjent med Terje som er overlege på Nyfødt intensiv. Han jobber tett med Anne som vi allerede har blitt kjent med og følger opp flere av hennes små pasienter. På spinalenheten fortsetter Kristian sin imponerende framgang. Unni og hennes kollegaer arrangerer en intern bordtenniskamp, og Kristian får det godt til. Birthe lager en maske til en mann som skal strålebehandles. Dette må gjøres for at pasienten skal ligge helt i ro mens strålingen pågår.

 • Episode 7

  8 sep. 2010

  Anne klargjør en nyfødt gutt for operasjon. Det skal legges inn et skyll i hodet til den lille gutten og vi får se Anne bistå under operasjonen. Håvard jobber på poliklinikk og har en travel dag. En del av jobben hans består også av å undervise, og vi blir med når han holder et foredrag for avdelingen. Yngvar klargjør en pasient for håndleddsoperasjon.

 • Episode 8

  9 sep. 2010

  I åttende episode møter vi Tine Cecilie. Hun har opptrening i kirurgi på Bryst/Endokrinkirurgisk avdeling. Som et ledd i spesialistutdannelsen gjør hun operasjoner, men trenger veiledning fra mer erfarne kollegaer. Hos Anne får vi se hvordan det går med den lille pasienten som det ble lagt inn et skyll i hodet på i forrige program. I tillegg til dette har den lille gutten også mye slim i luftveiene, noe som gjør det vanskelig for ham å puste. Hos Grete har dagen for hjemreise for Aastein kommet. Det blir et rørende øyeblikk når de må si farvel.

 • Episode 9

  13 sep. 2010

  På Nyfødt intensiv har en måkeunge kommet på plagsomt besøk. Terje sjekker et prematurt tvillingpar, og fjerner en tube fra lungene til den minste. I løpet av natten blir babyen mye dårligere og må gjennom en livreddende operasjon. Legene forklarer om arbeidsrutinene under operasjoner og lærer oss mer om hvordan kirurgi fungerer. I tillegg til kirurgi må legene også følge opp pasienter som har vært operert tidligere, og vi blir med når Håvard konsulterer en pasient som har fjernet deler av underleppen. Yngvar opererer en pasient med et komplisert brudd i ankelen. Vi er med Bjørn og sjefen hans som demonterer et skap og får elektrisk støt. På nattevakt hos Britt Heidi får hun melding om en førstegangsfødende som kommer i ambulanse og gjør klart til at hun skal kunne føde.

 • Episode 10

  14 sep. 2010

  Når det er sommerferie må legene hjelpe hverandre og bistå der det trengs. Yngvar assisterer på en hofteoperasjon og opererer en venn som har vært i en ulykke og trenger en akutt operasjon. Hos Terje ser vi at det går bedre med tvillingene fra forrige program. En liten baby som er født med tarmene på utsiden må også opereres. Bjørn rydder en lysgård og fjerner et fuglerede på taket sånn at det ikke skal komme bakterier og støy til pasientene. Unni fortsetter behandlingen av Kristian som har blitt lam etter en paragliding-ulykke.

 • Episode 11

  15 sep. 2010

  Yngvar har med seg en flink student som assisterer under en sjelden og komplisert albueoperasjon. Anne er spent på hvordan det går med lille Mohaimen fra tidligere episoder. Hun har blitt godt kjent med og glad i den lille babyen. Mohaimen sliter med å sove og Anne passer på at han har det bra og vurderer videre behandling. Den lille babyen er endelig på bedringens vei og får fjernet drenet han har hatt i hodet. Unni er tilbake fra ferie og det går ikke lenger an å skjule at hun er gravid. Graviditet er ikke lett å kombinere med en fysisk og psykisk tung jobb. Kristian har hatt stor fremdrift de to ukene Unni har vært borte og han er endelig klar for en utepils i solen.

 • Episode 12

  16 sep. 2010

  Pasienten som fikk konstruert et nytt øre i første episode har fått komplikasjoner som Håvard må ta hånd om. Vi treffer også Celene som har fått laget et øre for noen år siden. Det er inspirerende for Håvard å se at pasientene blir fornøyde, og det er en drivkraft i arbeidet for han. Britt Heidi lærer noen grunnleggende teknikker til en førstegangsfødende.