Norges rike

En forbannet Sverre Goldenheim stikker av fra jobben som hotellsjef på Ibiza, han holder ikke ut alle de skuffede hotellgjestene lenger.
 • Se Sesong 1 - Episode 1
 • Norges rike
  43:11

  Episode 1

  30 aug. 2010

  I første episode av dokumentarserien Norges rike blir vi bedre kjent med Edna Falao, Ørnulf Høyer, Jan Ivar Vik og Sverre Goldenheim. Vi får et innblikk i deres hverdagsliv, være med dem på jobb og følge nye, spennende prosjekter som de setter i gang med. Den evigunge og glamorøse Edna har tatt turen til Oslo for å delta på ELLEs sommerfest, mens partyprinsen Sverre tar farvel med Oslos uteliv for å fokusere på sitt nye hotellprosjekt på Ibiza. På Stryn møter vi Jan Ivar som elsker leketøy for voksne gutter, samtidig som han forsøker å finne en kvinne å dele sitt rikmannsliv med. Ørnulf er et arbeidsjern, men også en positiv livsnyter. I denne episoden får vi være med når han og døtrene avduker svømmebassenget i hagen for å ta sommerens første bad.

 • Episode 2

  6 sep. 2010

  Vi treffer finansdatteren Madeleine Brynestad på en sexy fotoshoot i Oslo. Hun forsøker å balansere et liv der hun er i startgropen som popartist i Norge samtidig som hun er medisinstudent i den polske byen Krakow. For å holde begge karrierene i live pendler hun ukentlig mellom de to byene. Edna Falao reiser til restauranten sin i fasjonable St. Tropez før den hektiske sommersesongen. Med seg på lasset til Frankrike har Edna både sild og akevitt, og Edna farer rundt som en virvelvind på restauranten sin for at de kresne gjestene hennes skal ha det bra. Partyfikseren Sverre Goldenheim reiser fra Oslo til Ibiza for å ta fatt på sin nye karriere som hotellsjef. Med sitt enorme nettverk skal han sørge for å trekke norske kjendiser til hotellet, men Sverre får seg en overraskelse når han ankommer den spanske ferieøya. Motekongen og ungkaren Ørnulf Høyer tar en pause fra business og tester rockefoten på en av Oslos nattklubber.

 • Episode 3

  13 sep. 2010

  I denne episoden opplever Madeleine at en person forfølger henne på nettet, og han legger igjen svært sårende meldinger til henne. Humøret hennes blir imidlertid bedre når hun deltar på eksamensfeiring med sine klassekamerater. Ungkaren Jan Ivar har både penger, hus og leketøy, men han savner en å dele livet med. I denne episoden reiser Jan Ivar til Ukraina for å se om han kan finne en potensiell kjæreste. Edna reiser på åpningen av en utstilling med bilder av venninnen Birgitte Bardot. Utstillingen bringer fram minner fra et langt vennskap og det blir en svært emosjonell opplevelse for Edna. Vi blir også kjent med finansbaron og investor Dag Høili. Fredrikstadmannen skal ta med sine fire barn og kone og flytte til Lier der de pusser opp en ranch, men blir huset ferdig til skolestart?

 • Episode 4

  20 sep. 2010

  I denne episoden av Norges rike treffer vi Trond Lykke, Bunnprisgeneralen fra Trondheim. Trond har det å være kjøpmann i genene og er en sterk tilhenger av hardt arbeid. Investor Dag Høili er med på å bygge et virtuelt kjøpesenter på månen og tar med sønnen sin på forretningsmøte til et prosjektet fordi han vil lære sønnen hvordan man driver forretninger. Dag og hans kone besøker også ranchen sin i Lier og skuffet må de konstatere at huset ikke blir ferdig til skolestart, men Dag har en overraskelse på lur. Ungkar Jan Ivar Vik reiser til Ukraina for å treffe noen damer han har møtt via internett. Han treffer igjen Anna som han har møtt på en tidligere tur og en gryende forelskelse kan fornemmes. Vi får også være med Edna på selskap hos gamle venner og det bli mye champagne, latter og dans, men kvelden ender i tårer.

 • Episode 5

  27 sep. 2010

  Får han fortsette i jobben? Motekongen Ørnulf Høyer skal åpne sin nye butikk og er nervøs fordi han selv skal på catwalken sammen med en mengde kjendiser. Trond Lykke liker å ha kontroll med virksomhetene i sitt dagligvareimperium. Selv ikke når den driftige Bunnprisgeneralen har ferie klarer han å roe ned. Madeleine Brynestad skal ta bilder til sin nye singel og bildene skal være røffe og hete, men hun er litt bekymret over hva faren vil si om de sexy bildene.

 • Episode 6

  4 okt. 2010

  På Ibiza er det dagen før åpning av det nye hotellet Norwegian Mansion, og hotellsjef Sverre Goldenheim er langt nede fordi hotellet ikke er ferdig. Hotellet har heller ikke er blitt så luksuriøst og flott som han var forespeilet. I Ukraina treffer vi igjen Jan Ivar Vik som fortsatt jakter på kjærligheten. Dagens date ender i alt annet enn suksess da en nervøs Jan Ivar ødelegger stemningen totalt. Edna Falaos gode venninne Ingeborg Sørensen kommer på besøk til St. Tropez og de to damene bestemmer seg for å prøvekjøre Ednas gamle Mustang som mangler bremser. I Trondheim prøver Trond Lykke seg som tv-kokk med blandet hell.

 • Episode 7

  11 okt. 2010

  I dette programmet følger vi Dag Høili til England der han skal besøke sin venn, multimilliardæren Sergeit, som eier og driver 35 private sykehus. Sammen deler de interessen for raske og dyre biler. Edna Falao er også bilentusiast og får en tur med racerbil i gave. Hun mimrer tilbake til gamle dager da hun var norgesmester i speedway. På Ibiza har hotellsjef Sverre Goldenheim bursdag og feirer med noen av sine kjendisvenner. Ørnulf Høyer får også besøk av vennegjengen, og det blir mye moro og spektakulære mageplask når det skal kåres en vinner i konkurransen ”Man of the year”.

 • Episode 8

  18 okt. 2010

  Finansbaronen Dag Høili ferierer med gode venner på fornemme Hankø, der han omgir seg med luksuriøse yachter og fantastiske omgivelser. I tillegg blir vi med Dag og kona Siv når de shopper kostbare, matchende klær av slangeskinn. Vi treffer finansdatteren Madeleine Brynestad i studio der hun synger inn en sang om knust kjærlighet. Teksten har hun skrevet som terapi etter nylig å ha blitt dumpet av kjæresten sin. Jan Ivar Vik skal reise hjem fra Ukraina, og han skal på en siste date med favorittjenta si Anna. Jan Ivar har en fin overraskelse på lur til henne. Ørnulf åpner ny butikk og kjendisene stiller på den røde løperen.

 • Episode 9

  25 okt. 2010

  Jan Ivar Vik tar freelanceoppdrag for NRK, og opplever dramatikk når han rykker ut til en trafikkulykke. Vi får også være med Jan Ivar på en stor bygdefest. Oppfyllelse av popdrømmen nærmer seg med stormskritt for Madeleine Brynestad, som spiller inn musikkvideo til sitt debutalbum. Og både Dag Høili og Trond Lykke er i det romantiske hjørnet i denne episoden.

 • Episode 10

  1 nov. 2010

  En forbannet Sverre Goldenheim stikker av fra jobben som hotellsjef på Ibiza, han holder ikke ut alle de skuffede hotellgjestene lenger. Edna Falao inviterer til storslagen familiefest på restauranten sin i St. Tropez når svigerinnen hennes fyller år. Familiefest hos Edna er imidlertid ikke som andre familiefester, og det hele utarter til en heftig vannkrig. Jan Ivar Vik leter fortsatt etter en dame å dele livet og huset sitt med, og sender et brev til sin Anna i Ukraina der han inviterer henne til Norge.