• Hellstrøm rydder opp - hjemme
  43:13

  Episode 1

  1 sep. 2011

  Rune er en deltidspappa som bor på Furnes utenfor Hamar og han trenger sårt hjelp på kjøkkenet. Han har så og si aldri laget mat selv. Rune har fryseren full av selvfisket fisk, men aner ikke hva han skal gjøre med den. Han tyr til frossenpizza, pølser og hamburgere fra gatekjøkkenet, men vil gjerne tilby barna sine noe bedre og sunnere. Rune har derfor et ønske om å lære matlaging og få matgleden tilbake på kjøkkenet sitt.

 • Episode 2

  8 sep. 2011

  Samboerne Simen og Mari har vært sammen i to år, men de har sluttet å spise sammen. Mari lengter etter romantiske middager, men fordi de ikke liker de samme tingene og Mari har melkeallergi så har middager blitt et problem. Matlagning for Simen og Mari innebærer krangling og dårlig stemning, nå vil de ha Eyvind Hellstrøms hjelp til å løse matproblemet sitt. De har ønske om å lære å lage mat som begge kan spise slik at hverdagen hjemme blir hyggeligere. Kan Eyvind redde forholdet deres gjennom å få de til å sette pris på matlaging og måltider sammen?

 • Episode 3

  15 sep. 2011

  Ruth fra Sandnes er en dame som har hatt et tøft liv. Etter at hennes yngste datter døde i en ulykke for to og et halvt år siden, bor hun alene i huset sitt omgitt av minner. Etter at hennes aktive liv med datteren tok slutt, tok også matlysten slutt. Hun har ingen glede ved å hverken lage eller spise mat lengre. Men Ruth har en datter til og hun skal bli mormor for første gang og dette fikk henne til å innse at hun behøver Eyvind Hellstrøms hjelp. For sin datter og barnebarnets skyld vil hun gjenfinne matlysten, matgleden og inspirasjonen til å lage mat.

 • Episode 4

  22 sep. 2011

  Hellstrøm besøker et guttekollektiv i Oslo. De fire studentene i begynnelsen av 20-årene har hverken matkunnskap eller mye penger til matbudsjett. Resultatet blir stusselige frysevarer, billigprodukter og samme middag flere ganger i uken, nemlig guttenes spesialitet som bare kalles “retten”. De spiser hverken sunt eller smart, guttene vil bli flinkere på kjøkkenet og trenger sårt inspirasjon til å lage noe annet enn “retten”. Eyvind Hellstrøm kommer guttene til unnsetning og viser hvordan man kan lage god, sunn mat for en billig penge.

 • Episode 5

  29 sep. 2011

  I Bodø bor storfamilien Kenneth og Elisabeth og deres til sammen fem barn. De lider av den klassiske tidsklemma og middagen har blitt et ork og slit for familien. Elisabeth har tre deltidsjobber som innebærer en uforutsigbar hverdag, derfor faller mye av ansvaret for henting, levering, husarbeide og matlaging på Kenneth. Kenneth har ikke lenger tid til å lage ordentlig middag og han tyr derfor til lettvinte løsninger. Kenneth har faktisk glemt at han en gang var glad i å lage mat og nå vil Eyvind Hellstrøm hjelpe Kenneth med å vekke til liv gamle kunster.

 • Episode 6

  6 okt. 2011

  Katie og Øystein er et vellykket par bosatt i Vesterålen, Øystein uttaler selv at “alt han tar i blir til gull”. Problemet er at det er èn ting de slett ikke får til, de er helt ubrukelige på kjøkkenet og kan ikke lage mat. Derfor går de ofte ut og spiser eller tar med seg ferdig mat hjem. Frustrasjonen over at de ikke kan lage mat har bare vokst nå som de har fått en sønn. Katie har derfor søkt Eyvinds hjelp til å lære seg å lage mat på det fantastiske kjøkkenet de har bygget, de vil lage god og sunn mat til både sønnen og seg selv.

 • Episode 7

  13 okt. 2011

  Neelam og Haider er begge leger og kan mye om ernæring, men etter lange arbeidsdager blir middagslagingen et ork og derfor tyr de til restaurantbesøk og usunne, enkle løsninger selv om de vet bedre. Middagskos og familiehygge har uteblitt og istedet blitt erstattet med stressende og sene middager. Hellstrøm gir dem en real tankevekker når det gjelder hva de putter i seg og barna, og lærer Neelam og Haider å lage sunn mat og sette av tid til å samle familien rundt matbordet hjemme.

 • Episode 8

  20 okt. 2011

  Malin på 17 år og hennes mor Anita bor i Lindesnes, og Malin har diabetes til tross for sin unge alder. På grunn av sykdommen er det viktig å være nøye på kostholdet, noe hverken Malin eller moren har vært særlig flinke til. Malin spiser usunt og hun spiser mat som hun ikke skulle hatt i seg, dette har resultert i flere sykehusopphold for tenåringsjenta. I og med at hverken Malin eller moren har nok kunnskap eller tatt nok hensyn til diabetesen, søker de nå Eyvind Hellstrøms hjelp for å lære å lage riktig og sunn mat for en diabetiker.

 • Episode 9

  27 okt. 2011

  Ronny er en ungkar med stor matinteresse. Allerede som niåring begynte han å lage middager hjemme og som voksen ble han medlem av en gourmetklubb. Ronny søker Hellstrøms hjelp fordi hans kreativitet på kjøkkenet er begrenset når det gjelder hverdagsmat, et problem mange kan kjenne seg igjen i. Hellstrøm oppdager at det er lite matlagning på Ronnys kjøkken til tross for at han har et velutstyrt kjøkken med skapene fulle av kjøkkenmaskiner og annet utstyr. Hvorfor lager ikke Ronny mat hjemme? Er hans matkunnskaper oppdiktet eller har han lagt listen for høyt for seg selv?

 • Episode 10

  17 nov. 2011

  Trebarnsmoren Hanne Mette er bekymret for familiens kosthold. Som aleneforsørger for barna og med en meget anstrengt økonomi blir ikke middagene noe annet enn en traust rutine og handler kun om å få i seg næring. Det blir mye hermetikk og frossenpizza på middagsbordet, og grønnsaksdisken i butikken går Hanne Mette rett forbi fordi hun mener det er for dyrt for hennes økonomi. Eyvind Hellstrøm vil vise Hanne Mette og barna hvordan man kan spise god og sunn mat på et stramt budsjett, han vil avlive myten om at god mat er dyr og han vil få matgleden tilbake i huset. Noe datter og kokkespire Mathilde på tretten år er spesielt glad for.

 • Episode 11

  24 nov. 2011

  I denne episoden ser Eyvind Hellstrøm tilbake på de ti besøkene han har gjort i norske hjem denne høsten. Vi får se høydepunkter fra episodene og høre hvordan Eyvind opplevde noen av de mest intense situasjonene, du får blant annet høre hva han synes om å smake på maten til de han besøkte. I tillegg snakker Eyvind med noen av familiene over internett for å sjekke om de har falt tilbake til gamle synder eller om de har holdt på rådene han gav.