Se programmetSesong 1 - Episode 1

Favoritt

Sesong


Hele Norge baker-vinneren Ida Gran-Jansen er tilbake med en ny sesong av Idas fristelser. Kreative smaksopplevelser i lekker innpakning og gamle klassikere i ny drakt er stikkord når Ida inviterer kjente bakere og gode venner inn på sitt eget kjøkken. Trinn for trinn vil hun forklare sine egne oppskrifter i detalj, avsløre smarte teknikker og forene uventede smaker. Se sesong 1-3

 • Episode 1

  Første episode starter med brask og bram når Ida inviterer venninnegjengen sin til bursdagsfeiring. Hun disker selvsagt opp en av sine flotteste kaker, nemlig Nugatti-kaken, som får toppkarakter på både smak og utseende. I tillegg baker hun også utsøkte muffins med bringebærfrosting som virkelig setter farge på begivenheten. Resten av bringebærene går med til å lage Bellini - den perfekte velkomstdrinken til jentegjengen.

  Publisert: 24 nov. 2014

 • Episode 2

  I dag hyller Ida det italienske kjøkkenet ved å lage et av sine yndlingsbrød: Focaccia. Et brød som får sin gode smak av olivenolje og salt, og Ida viser hvordan hun får det akkurat slik hun vil ha det. Hun lager også det ultimate tilbehøret til focaccia, nemlig aioli. Dessuten gir hun deg sin versjon av den utsøkte, italienske desserten Panacotta, basert på en pasjonsfruktgelé. Dette er perfekt for deg som ikke er vant med gelatin, da Ida enkelt og greit viser deg den fremgangsmåten.

  Publisert: 24 nov. 2014

 • Episode 3

  Her griper Ida til en av sine favorittingredienser når hun bruker kremost for å lage hveteboller med Cream Cheese-glasur og noen lekre Mini Blueberry Cheesecakes. Dette er boller som er så luftige at du nesten frykter at de skal lette. Hun veier de heldigvis godt ned med sin kremostpregede glasur som enkelt setter smak på all slags bakst. Idas små ostekaker er utmerket for de gangene du bare er LITT kakesulten. I løpet av kort tid på kjøkkenet har hun bakt nok for 12 slike anledninger!

  Publisert: 24 nov. 2014

 • Episode 4

  I dag skal Ida lage dessert for store og for små. En favoritt hos den eldre garde er selvsagt Napoleonskaken, som med sin butterdeig og romessens gir en helt spesiell kakeopplevelse. For de minste byr Ida på en fortreffelig daimcookie som passer både som snacks på tur, så vel som i selskap med annen bakst.

  Publisert: 24 nov. 2014

 • Episode 5

  I kveld viser Ida deg hvordan du lager bakst med to friske ingredienser fra hennes kjøkken, nemlig blåbær og sitron. Hun gyver først løs på et dessertbrød som passer til hverdag og fest, og som får både smak og farge fra de saftige bærene. I og med at hovedingrediensen i dette dessertbrødet er blåbærsyltetøy, lager hun også dette fra bunnen. Til slutt disker hun opp noen enkle og folkelige muffins med en frisk sitronglasur og blåbær til pynt.

  Publisert: 1 des. 2014

 • Episode 6

  Ida har fått sjokolade på hjernen! Hun skal ha det i alt, og det resulterer i et sjokoladebrød som passer fint på en lat søndag. I tillegg lager hun en herlig hjemmelaget Nutella, som man kan smøre på sjokoladebrød. Som om ikke dette var nok, lager hun også noen gode - men ujålete - muffins som passer perfekt som ekstra næring på tur og en liten presang til deg selv i matboksen.

  Publisert: 1 des. 2014

 • Episode 7

  Ida får besøk av Sverre Sætre, som har gått til i topps i Kokke-VM og OL, og nå har han tatt turen for å vise Ida hvordan man lager konfekt. Ida har lyst til å lære seg å lage små, vakre sjokoladepresanger som hun kan gi bort til jul og gjerne som gave til verten. Sverre lærer villig vekk triksene for å få til god sjokolade, og ikke minst hemmelighetene bak den livsviktige tempereringen for sjokoladen. Dessuten lærer han Ida å pynte sjokoladen, mens Ida lærer Sverre noen supre triks for å lage flott innpakning.

  Publisert: 1 des. 2014

 • Episode 8

  Ida har lyst til å inspirere deg til å lage noe deilig bakst i hverdagen. Hun får besøk av ei venninne som har lovet å ta med seg suppe, og Ida har bestemt seg for å stille med et skikkelig godt brytebrød, tilberedt i en jerngryte. Hun har dessuten tenkt å lage en deilig gulrotkake som kan sprite opp en kald høstdag. Skal du først godte deg på en hverdag, kan det jo være lurt å gjøre det skikkelig!

  Publisert: 1 des. 2014

 • Episode 9

  Da julen står for døren setter Ida julekaker på dagsordenen. Det blir sirupsnipper, kokosmakroner, og sist men absolutt ikke minst baker hun pepperkaker. Siden jul også handler om familie kommer broren Fredrik innom. Selv om han ikke er like erfaren baker, er han til god hjelp, ikke minst når det kommer til pynting av baksten.

  Publisert: 8 des. 2014

 • Episode 10

  For Idas del blir det ikke jul uten løvtynne nøtteflarn. Og hun har også lyst til å blande gode, gamle juletradisjoner med nye impulser. Det resulterer i at hun finner frem bestemorens krumkakejern og benytter anledningen til å lage en kaneliskrem som passer denne gamle klassikeren som hånd i hanske.

  Publisert: 8 des. 2014

 • Episode 11

  I dag starter Ida med å lage en av sine sterkeste barndomsminner, og en av morens klassikere, nemlig Tyske skiver. Deretter sauser hun det virkelig til da hun lager juledesserten over alle desserter, riskrem. Her gyver hun først løs på en karamellsaus, for deretter å lage en bringebærsaus som et alternativ til den tradisjonelle, røde sausen. Det blir rett og slett saus for nesten enhver smak.

  Publisert: 8 des. 2014

 • Episode 12

  Julen er i ferd med å slå ut i full blomst, og høytiden krever mange slags bakster. Ida dekker inn det tradisjonelle ved å lage sine egne smultringer, hun lage karamellfudge som kan bli en liten gave, og hun mekker noen smekre kokosboller som tar seg godt ut på julefatet, og som passer for de små sammenkomster og de store juleselskap.

  Publisert: 8 des. 2014