• Episode 1

  31 aug. 2015

  Denne første uken i høstens MasterChef er det Jenny Jensen, Lene Alexandra Øien, Anders Nilsen, Mette Solli, Abu Hussain og Fridtjof Nilsen som skal vise hva de kan - eller ikke kan - på kjøkkenet. Deltakerne må bokstavelig talt i ilden allerede første dag, da de må flambere en egenkomponert rett. Dette er nytt for flere av de og noen tar sjanser mens andre sliter med dårlig selvtillit og dårlig tid. Kun tre av rettene skal smakes, hvem har laget de mest fristende?

 • Episode 2

  1 sep. 2015

  I dag er det kylling på menyen, men den blir ikke servert på fat. Deltakerne må selv partere kyllingen og lage fine stykker som de kvalitetsbevisste dommerne skal godkjenne. Kyllingen skal selvsagt brukes til å lage en velsmakende kyllingrett, men ikke alle har like god tid…

 • Episode 3

  2 sep. 2015

  Dessert og lagarbeid står på menyen i dag! Det vanskeligste med denne oppgaven er at deltakerne kun får en oppskrift og får ikke se hvordan desserten ser ut. Det laget som klarer seg best går direkte videre til i morgen, mens det andre laget må servere dommerne terteskjell på en helt ny og utradisjonell måte. Hvem er mest kreativ?

 • Episode 4

  3 sep. 2015

  I dag kommer den fryktede oppgaven, nemlig service! Restauranten fylles opp av gjester og de tre gjenværende deltakerne skal stå for forrett, hovedrett og dessert. Gregory er myndig og fransk i stilen som kjøkkensjef og nervene er i høyspenn, kun det beste godt nok til å serveres i MasterChef-restauranten. De to som leverer best går videre til semifinalen.

 • Episode 5

  7 sep. 2015

  I ukens første konkurranse skal det åpnes en stor mystery-boks, men innholdet er en liten sterk sak, temaet er chili! De fire lagene må servere hver sin velsmakende chilirett. Det laget som gjør det best går direkte til i morgen, mens de andre settes på prøve da de skal lage en krydder-dessert.

 • Episode 6

  8 sep. 2015

  I dag skal smaksløkene testes! En Tikka Masala står på benken og deltakerne skal gjette ingredienser, den som står igjen til sist får en fordel i neste oppgave. Den klassiske retten Biff Stroganoff er oppgave nummer to, her gjelder det å få smakene på plass og lage en god saus.

 • Episode 7

  9 sep. 2015

  De to tidligere Bocuse dór vinnerne Terje Ness og Charles Tjessem kommer på besøk og får hvert sitt lag de har ansvaret for. De har fått i oppgave å lage hver sin rett basert på de to råvarene hvite asparges og kalvekam, men det er deltakerne på laget som skal lage maten. Gjestekokkene kan hverken smake eller ta på maten og det skaper både frustrasjon og stress!

 • Episode 8

  10 sep. 2015

  Deltagerne skal følge Kjartan i hans kjappe tempo på kjøkkenet i disiplinen «Kokkens etterfølger» og temaet er vårens råvarer. Den som klarer å etterligne Kjartans rett best mulig, går videre til semifinale. Nå står det to igjen som skal inn i en dessertduell med høy vanskelighetsgrad, hvem bukker under for presset og hvem går til semifinale?

 • Episode 9

  14 sep. 2015

  Ny uke og nye gjester på MasterChef-kjøkkenet! Charlotte Thorstvedt, Åge Sten Nilsen, Benedicte Adrian, Niklas Baarli, Hans Petter Buraas og Kristian René Johansen er ukens deltakere. Tema i dag er asiatisk mat og asiatisk streetfood er det første som skal på bordet.

 • Episode 10

  15 sep. 2015

  Fisk er dagens tema og i første oppgave skal alle gjette fiskesorter. Er det en fordel å være nordlending? I andre oppgave skal de lage hver sin fiskerett med fennikel. Vinneren av første konkurranse har fordelen av å velge hvem som lager hva og ikke alle fiskesortene er like enkle å tilberede.

 • Episode 11

  16 sep. 2015

  Fire deltakere står igjen og de deles i lag og skal gjøre den klassiske MasterChef-oppgaven «Kokken og eleven». Her gjelder det å være stille og ikke tråkke over streken, det får konsekvenser. For å finne ut hvem som må ta av seg forkleet i dag, må alle lage sufflè, noe som er alle synes er vanskelig.

 • Episode 12

  17 sep. 2015

  Italiensk mat står på menyen i dag når gjestekokk Eirik Sevaldsen bestemmer. Pizza er vel ikke så vanskelig? Vel, for kravstore dommere er det plutselig ikke så lett å lage pizza og nervene kommer i veien for noen da kampen om to semifinaleplasser står.