Garasjen

Evig motorentusiast Asgeir Borgemoen har truffet enda flere nordmenn som deler hans lidenskap for kubikk, motorolje og hestekrefter. Kjøretøyene og prosjektene over sesongens 20 episoder varierer, men felles for de alle er lidenskapen for kjøreglede på land og vann.
 • Se Sesong 1 - Episode 1
 • Garasjen
  43:00

  Episode 1

  20 sep. 2011

  Premiere. I denne serien blir vi med Asgeir Borgemoen inn i garasjene til folk med spesielle bilinteresser. Han følger ulike bilprosjekt og bidrar gjerne med en hjelpende hånd. I dagens episode får vi møte den evige optimisten Morten Gudbrandsen fra Bærum, som har som mål å få plassert en diger V8-motor i en liten Toyota Starlet. Noen små deler til motoren byr imidlertid på en del hodebry, når det viser seg at ingen helt kan skjønne hvor disse passer inn. I Bødalen får vi hilse på 17-årige Lise Sandmo og familien hennes, som er i full gang med forberedelser til Rallycross-sesongen. Det er mye som står igjen før bilen er klar, og i dag skal den pusses ned før lakkering. Og det er ikke akkurat en drømmejobb. I Siljan besøker vi Tom Vidar Røed sin garasje, hvor han er godt i gang med å bygge drømmebilen, en DeTomaso Pantera. Asgeir får testet kjøreferdighetene sine på jordebilfestivalen i Sande i Vestfold, hvor arrangør Erik Weberg har stått på hele vinteren for å lage en bane med isdekke. På denne festivalen er det ikke booket noe band. Her er det lyden av motor som gjelder!

 • Episode 2

  27 sep. 2011

  Asgeir Borgemoen får prøve seg som Formel1-sjåfør for første gang! Han kjører sammen med Molly Pettit, som er en dreven GT-racingsjåfør. Siden ingen av dem har gjort dette før er det mange utfordringer, og det blir en sterk opplevelse for dem begge. Vi blir med Lise Sandmo fra Bødalen på håndballtrening, hvor hun bruker sporten til å forbedre kjøreferdighetene. Asgeir stiller dessuten opp i garasjen for å hjelpe henne med å feste reklamemerker på bilen. I tillegg hjelper faren Lise med å vekte og bremseteste bilen, som en del av forberedelsene til racet hun snart skal kjøre. Morten Gudbrandsen fra Bærum jobber hardt med å få motoren klar for gatebiltreff på Vålerbanen, men stadig nye problemer oppstår. Vil han få startet den i tide? DeTomasoen til Tom Vidar Røed i Siljan har kun noen få detaljer igjen før den er klar for treff i Belgia, noe han har sett fram til lenge.

 • Episode 3

  4 okt. 2011

  Asgeir møter Trond Bjerkestuen som driver en amerikansk diner på Tretten i Gudbrandsdalen, der det er både lastebiler og andre amerikanske biler. Asgeir får seg en kjøretur i hjemlige trakter. For Lise Sandmo fra Bødalen er det klart for første NM-runde i Bergen. Nervene er i høygir og motivasjonen på topp, men dessverre går ikke alt som Lise vil. Heller ikke Morten Gudbrandsen fra Bærum har hellet med seg på gatebiltreff på Vålerbanen. V8-motoren er på plass i den lille Starleten, og bilen er på plass på treffet, men fortsatt fungerer ikke motoren som forventet. Tom Vidar Røed i Siljan får bilen ut av garasjen, og gleder seg stort over å kunne ta sin første kjøretur

 • Episode 4

  11 okt. 2011

  Morten Gudbrandsen fra Bærum drar til Rudskogen på hovedtreffet til gatebil. Den nye banen på Rudskogen har åpnet, og over 40 000 entusiaster og tilskuere strømmer til for å se biler, blårøyk og breisladd. Motoren til Morten er fortsatt ikke på topp, selv om den har fått ny hjerne. Lite resultat gir lite motivasjon for Morten. Kompisene og Asgeir kommer til unnsetning og skrur på den lille Starleten, mens bileieren er ute og kjører rescue-bil. Tom Vidar Røed fra Siljan møter Asgeir i Danmark og de gir seg ut på reisen mot det store målet, De Tomaso-treffet i Belgia. Vi møter for første gang Hans-Elling Ødegård fra Skotselv som er en ivrig Hot Rod-entusiast. Han er i gang med å bygge en Ford 1929-modell. I tillegg reiser Asgeir til Classic and Sportscar-meeting hvor han møter mange bilentusiaster. Blant dem er 86 år gamle Erik Berger som stiller til start med sin Ford Escort.

 • Episode 5

  18 okt. 2011

  DeTomaso-treffet er nå nærmere enn noensinne for Tom Vidar Røed, nå har han endelig ankommet Belgia. Den norske DeTomaso-klubben presenterer klubben og Norge ved å overraske med spekemat og akevitt. Ragnvald Brobakken tar i mot Asgeir i en garasje rett utenfor Gardermoen. Her skal det prøvekjøres Corvette, Kenworth-lastebil, hjullaster og motorsykkel med V8-motor. Kameraten Hugo Munthe-Kaas har en tysk Leopard-tanks stående i samme garasje, og den tas også med på en luftetur. Hans-Elling Ødegård tar med seg Asgeir på tur for å se hva som skjuler seg i ulike garasjer i nærområdet. Lise Sandmo får problemer med girkassa under NM-runden i rallycross på Grenland. En annen som liker å konkurrere er Bjørnar Tyberg fra Modum, som bygger om en Subaru Impreza for å kjøre GT-racing.

 • Episode 6

  25 okt. 2011

  Asgeir tester kjøreferdighetene sine på glattkjøringsbanen, og det viser seg at han ikke er like stødig som han hadde trodd. Alt går ikke etter planen for Hans-Elling Ødegård fra Skotselv, som mangler deler for å gjøre den siste finishen på sin Hot Rod. Det store spørsmålet er om han får med seg det nye gliset på treff i Mosjøen. Det nærmer seg slutten på sesongen for Morten Gudbrandsen fra Bærum og hans Starlet, og endelig ser det ut til at den lille bilen kan ligge bredt i svingene. Bjørnar Tyberg fra Modum jobber med motoren på sin Subaru Impreza, og tar turen til Kinnekulle i Sverige for en testkjøring. Vi får være med når Girls Go Fast, Nordens største bilklubb for jenter, har sin årlige banekjøring på Rudskogen. I år er det duket for stiletthæl-race!

 • Episode 7

  1 nov. 2011

  Asgeir Borgemoen møter Joakim Skovlund fra Ramnes, som har en lidenskap for lyd i bil. Med nytt pågangsmot bygger han nytt anlegg i bilen sin, etter at bilen ble ranet og tømt for alt utstyret han tidligere hadde satt inn. Han har høye ambisjoner om å hente hjem førstepremien i EM i bilstereo. Bjørnar Tyberg fra Modum skal teste bilen sin på Kinnekulle Ring i Sverige før sesongen setter i gang for alvor. Denne banen har tidligere gitt ham hodebry og en ødelagt motor, og det ser ikke ut til å gå bedre denne gangen heller. På Hot Rod-treff i Mosjøen kommer endelig finværet, og for Hans-Elling Ødegård blir det cruising i trange gater. Asgeir stifter også bekjentskap med Arne Johannessen, som kjører Formula Offroad. Dette er en bilsport som utfordrer tyngdekraften, og førerne kjører baner i opptil 90 meter høye heng. Det hele kan virke umulig å gjennomføre, og for noen ender ikke kjøreturen i mål, men kast i kast tilbake til start.

 • Episode 8

  8 nov. 2011

  Bjørnar Tyberg fra Modum kjører løp på Vålerbanen, og heller ikke denne gangen går alt etter planen med hans Subaru Impreza. Han mistenker at det er oljefilteret som skaper problemer, så nå gjelder det å finne en løsning slik at bilen fungerer som planlagt. Vi blir med Tom Vidar Røed fra Siljan på utendørs go-kart-kjøring og tar et tilbakeblikk på hans reise med sin DeTomaso Pantera. I tillegg møter vi Erik Gjermundsen som kan vise frem mikrobilene Isetta, Goggomobil, Heinkel og Messerschmitt, og Asgeir får teste en bil som er noe mindre enn det han er vant til. Hos NAF blir Asgeir med på en krasj-test i 80 km/t, noe som ikke er særlig behagelig. Og for å lære seg mer om Joakims interesse, lyd i bil, får Asgeir et lydkurs og møter flere bilstereo-entusiaster.

 • Episode 9

  15 nov. 2011

  Det er den store dagen for Joakim Skovlund fra Ramnes. Han deltar på NM i lyd i bil, og må få en topplassering for å kvalifisere seg til EM i Tyskland. Klarer han ikke dette, oppnår han heller ikke sitt store mål denne sesongen. I Modum kan Hans-Elling Ødegård briljere med sin flotte Ford Tudor 29-modell. Alle deler er nå på plass, bilen er registrert og Hans-Elling får endelig cruise med sin nybygde Hot Rod. I Bergen foretar Asgeir en reise i tiden på veteranbiltreff, hvor det dukker opp alt fra antikke biler til kommende klassikere. I Drøbak holder Sverre Kahrs til, som tror han har løsningen på det mystiske oljeproblemet til Bjørnar Tybergs Subaru Impreza.

 • Episode 10

  22 nov. 2011

  Joakim Skovlund fra Ramnes er endelig ved sitt store mål, han skal delta i EM i lyd i bil! Chevrolet feirer sitt 100-års jubileum i år, og Asgeir tar en titt på biler fra den spede begynnelsen. Her får han oppleve en dose amerikansk bilhistorie som er tatt godt vare på av den norske Chevrolet-klubben. Bjørnar Tyberg fra Modum finner ut at dragrace kanskje er noe for han og hans Subaru Impreza. Denne gangen er det ikke bilen, men været som setter en stopper for kjøringen. Asgeir inviterer derfor Bjørnar til Vålerbanen, hvor de får testet hva bilen er god for. I de dype skoger i Østfold finner Asgeir et lite bilmuseum, som favner om store deler av norsk bilhistorie. Rolf Aabel har nemlig opparbeidet seg en solid samling av både gamle biler og andre gjenstander som han har hatt tilknytning til opp gjennom årene. Vi tar også et tilbakeblikk på de ulike bildrømmene vi har sett tidligere denne sesongen.