Se programmetSesong 1 - Episode 1

Favoritt

Sesong


I del to av finalen, tar Kari med seg de gjenværende to finalistene til gården der hun er oppvokst, for en én-til-én-samtale. Jentene skal deretter planlegge sin egen og fasjonable entré til en strandfest.

 • Episode 1

  13 grepa jenter tropper opp på Voss, der Kari Traa venter med en rekke tøffe oppdrag og utfordringer. Jentene installerer seg i sin egen leir på toppen av Hanguren, en fjelltopp ved Voss. Første oppdraget er å lage en skifilm, de blir delt inn i to lag og får med seg to av verdens flinkeste skifilmregissører. Vanskelige forhold og varierende skiferdigheter skaper straks uante utfordringer for jentene. Kari og hennes makker Hans vurderer resultatet, og kårer et vinnerlag. På taperlaget må de to jentene som har prestert dårligst inn i en halsbrekkende duell: En balansegang på en ustødig og vinglete hengebru over et 30 meter høyt juv. Den som faller først eller bruker lengst tid over, er den første deltageren som må forlate Voss.

  Publisert: 26 sep. 2013

 • Episode 2

  Jentene får denne gangen i oppdrag å trene og gjennomføre en kamp i den eksplosive jentesporten Roller Derby. Ved hjelp av Nidaros Roller Derby klubb går de gjennom en knallhard opplæring, før en hangar utenfor Voss sentrum rigges til kamp og jentene må ut i en nervepirrende og hardtslående match. Taperne må bite negler mens de venter på Karis vurdering av hvem av dem som må i duell. Vinnerlaget derimot, får prøve seg på noe alle jentene har drømt om; nemlig paragliding. To jenter fra taperlaget må også denne gangen møte i en avgjørende duell: En gammel Vossatradisjon, nemlig å samle poteter. Tvisten er at jentene bindes inn i et tau og blir dratt framover av hver sine traktorer. Det er en øvelse som krever planlegging, fart og rå styrke, der jenta som får færrest kilo poteter må forlate Voss.

  Publisert: 3 okt. 2013

 • Episode 3

  En gang i året avvikles Ekstremsportveko på Voss, og i den anledning har Kari og hennes makker Hans tradisjon for å lage kreative stunt. De har blant annet malt kyr og sauer, laget et svært skilt som ligner Hollywood-skiltet, og hengt opp verdens største klessnor over Vangsvatnet. Denne gangen overlater de denne oppgaven til jentene. I kamp mot klokken kjemper to lag om å lage det mest kreative, sjokkerende og morsomme stuntet. Vinnerlaget får seg en velfortjent pause på Voss sitt eget lokale mikrobryggeri. To jenter fra det tapende laget må nok en gang møte til en spektakulær duell på toppen av vindtunnelen på Voss. De skal rappellere med ansiktet ned, 30 meter over bakken. Hvem må reise hjem i kveld?

  Publisert: 10 okt. 2013

 • Episode 4

  Kari Traa sender denne gangen jentene til nabobygda Ulvik. Der skal jentene selv øve inn og fremføre et 50-talls vannshow bestående av mannekengoppvisning, synkronstuping og vannskikjøring. Jentene fordeles på to lag og får hjelp av to lokale vannskilærere til treningen. Dagen etter møter halve Ulvik opp for å se på jentenes frekke og humoristiske vannshow. I ført sexy 50-tallsbadedrakter gjør begge lag en iherdig innsats for å smigre dommerne under mannekengoppvisningen og å stupe perfekt i synkronstupingen. Avslutningen blir både kald og dramatisk når fem deltagere på hvert av lagene skal forsøke å stå samtidig på vannski i det kalde fjordvannet. To jenter fra det tapende laget må møte til en duell hvor de skal prøve seg som slaktere. Her må jentene grave med hendene i innmaten fra en nyslakta sau, for å forsøke å finne ut hvilke råvarer som tilhører forskjellige tradisjonelle Vossaretter.

  Publisert: 17 okt. 2013

 • Episode 5

  Jentene får et litt annerledes oppdrag denne gangen. Karis makker Hans spiser et smalahovemåltid, men mangler lapper til dessert. Og det blir jentenes oppgave å skaffe ingredienser og steke disse lappene. Jentene fordeles denne gangen på tre lag, og må ta seg til flere gårder, ved å ro, gå og løpe. Her må de skaffe utstyr, ingredienser og melke kyr før de må ro tilbake og steke lapper på kortest mulig tid. Vinnerlaget får lære å “danse laus” av medlemmer fra gruppen Frikar, mens på taperlaget må to nye jenter møte til en kvalmende duell. Jentene må spise de delene av sauen som nordmenn flest ikke anser som mat: Svidd sauehode, øye-epler, sauetunge og værballer.

  Publisert: 24 okt. 2013

 • Episode 6

  Jentene har til nå blitt testet både høyt og lavt, men det er først nå at alvoret virkelig begynner. Denne gangen skal de nemlig hoppe i fallskjerm, og de skal gjøre det helt alene, etter et kurs på ikke mer enn ti timer. Ved hjelp av profesjonelle instruktører skal jentene læres opp til å kunne hoppe solo, men hos noen av jentene vil ikke frykten slippe taket. Gjennom treningen får de også muligheten til å simulere et fritt fall i Voss sin egen vindtunnel, før de alle må gjennom en teoretisk og praktisk eksamen. Klarer alle å bestå eksamen? I duellen skal de to utvalgte deltagerne balansere to egg ved hjelp av et metallbrett. Faller en eller begge eggene i bakken er de ute av konkurransen.

  Publisert: 31 okt. 2013

 • Episode 7

  I denne episoden utfordres jentene i Karis eget ekspertifelt, nemlig kulekjøring. Jentene drar til Folgefonna hvor Kari trener dem opp, før de selv skal gjennomføre en profesjonell kulekjørings-konkurranse. Det skal vise seg å være farligere enn antatt, når en av jentene faller stygt og står i fare for å måtte trekke seg fra Kari Traa-leikane. De andre jentene velger like fullt å gjennomføre konkurransen. De to dårligste må også denne gangen ut i en halsbrekkende duell hvor bare en av dem får bli med videre. Jentene blir satt i hver sin kajakk, fem meter over en frådende elv. Utstyrt med hver sin pulsklokke har de 5 minutter på seg til å få pulsen så langt ned mot sin egen hvilepuls som mulig. Etter 5 minutter blir tauene kappet, og den som best har klart å holde hodet kaldt og fått pulsen ned, vinner konkurransen.

  Publisert: 7 nov. 2013

 • Episode 8

  Deltagerne får en høyst uventet oppvåkning. Jentene blir vekket av militære og må ut på en kald og tøff fjelltur uten noen hjelpemidler. På turen får jentene en mengde valg, som alle får konsekvenser for hvem Kari velger ut til duell. Det blir en strabasiøs tur der jentene får testet seg både fysisk og psykisk. I duellen er det klart for den barskeste kampen av dem alle: Det er klart for golf, «Vossawise». I hver sin gravemaskin skal jentene forsøke å få en enorm golfball først opp i et hull. Den som bruker flest slag er ute av Kari Traa-leikane, og må reise hjem.

  Publisert: 14 nov. 2013

 • Episode 9

  Vi skal til Bergen, der de fire resterende jentene får i oppdrag å samle inn penger til den veldedige organisasjonen Ni Liv. Jentene blir fordelt to og to og skal samle inn mest mulig penger i løpet av én dag. Det skal bli en nervepirrende konkurranse der både kreativitet og kniving om ledelse står i fokus. Taperlaget må ut i duell i skikkelig Cowboy-stil, der de skal duellere med paintball-gevær. Vinneren får finaleplass, mens taperen må reise hjem.

  Publisert: 21 nov. 2013

 • Episode 10

  Tre jenter med vidt forskjellige egenskaper skal konkurrere om å bli Kari Traas ambassadør: Det er klart for finale i Kari Traa-leikane! Kveldens oppgave er noe jentene har sett frem til – riktignok med en liten vri: De får sin tilmålte tid med en kjent motefotograf, og skal vise en annen side av seg selv. Målet er å få bildet sitt i en Kari Traa-kampanje. Det er dessverre slik at bare to av jentene går videre til siste del av finalen, og jenta med det minst heldige bildet må pakke sakene.

  Publisert: 28 nov. 2013

 • Episode 11

  I del to av finalen, tar Kari med seg de gjenværende to finalistene til gården der hun er oppvokst, for en én-til-én-samtale. Jentene skal deretter planlegge sin egen og fasjonable entré til en strandfest. Videre får vi et gjensyn med alle deltakerne, og finalistene må velge seg én hjelper. Etter to fabelaktige entréer, må Kari bestemme seg for hvem som stikker av med seieren, og dermed hvem som kan krone seg med tittelen Kari Traas ambassadør.

  Publisert: 5 des. 2013