Se programmetSesong 1 - Episode 1

Favoritt

Sesong


Brua ved Svinesund sies å skille nordmenn fra svenskene, men sannheten er en ganske annen. Rett over grensa til Sverige yrer det nemlig av liv og røre skapt av norske kvinner og menn. I grenselandet støter du på nordmenn med alle slags grunner til å driste seg over brua til Sverige. I Nordmenn på grensen blir vi kjent med fastboende nordmenn som har latt seg lokke av det billige prisnivået. Prisene motiverer også de mange handlende, som unner seg rimelig flesk og annet godt på tur til Sverige. Se sesong 1

 • Episode 1

  Premiere. Livet i grenseland er travelt, mangfoldig og veldig morsomt. I kveldens episode blir vi med hjem til en vaskekte healer, som lærer oss ett og annet om englenes virkning på oss mennesker. Vi blir også med Bjørge, også kjent som Løkmannen, på visning over svenskegrensa. Han og kona har fått nok av alle norske avgifter og skatter, og paret drømmer om eget hus hos söta bror.

  Publisert: 19 sep. 2011

 • Episode 2

  I grensetraktene kan du støte på alle typer mennesker, noe vi også gjør i Nordmenn på grensen. I denne episoden blir vi kjent med den unge bloggeren Heidi Alexandra, som drar på café med venninnene for å planlegge en tur til Sverige. Der kommer det for en dag at jentene har sterke oppfatninger om broderfolket. Vi blir også med Bjørge, også kjent som Løkmannen, på visning i grensetraktene. Han vurderer å flytte over grensa, men tar seg tid til å foredra litt om menneskets forhold til de høyere makter.

  Publisert: 26 sep. 2011

 • Episode 3

  Det er fremdeles flust med nordmenn som koser seg på grensen, og i kveldens episode blir vi med kompisene Dino og Kåre på kunstmuseum. Der lar Dino seg rive med av den spenstige, dog noe minimalistiske, utstillingen. Så inspirert blir han at han selv finner frem malerkost og lerret. Vi blir også med backstage-manager Ann Kristin, som bistår en folkekjær artist under hennes Sverige-konsert.

  Publisert: 3 okt. 2011

 • Episode 4

  Det er flust med livlige nordmenn i grensetraktene, og i denne episoden blir vi med to av de livligste på afrikansk bokmesse i Sverige. Erna og Sveinung har vært gift i 60 år og deler interessen for afrikansk litteratur og kultur. Under bokmessas konsert med afrikansk sang blir det derfor vanskelig for Sveinung å bli sittende. Han griper likeså gjerne mikrofonen og tar et par sanger selv. Sang og dans blir det også når den folkekjære artisten Jamita skal ha konsert på en svensk nattklubb.

  Publisert: 10 okt. 2011

 • Episode 5

  Vi blir med Ole Jonny over brua til Sverige. Han er daglig leder i UFO Norge, og årets UFO-kongress arrangeres hos søta bror. Der blir det et treff av det utenomjordiske slaget, og Ole Jonny har fått æren av å holde et eget innlegg om en fortsatt uløst UFO-gåte. I Sverige er det noe for enhver smak, og vi får også gleden av å bli med tre unge glamourmodeller over grensa på teambuildingstur.

  Publisert: 17 okt. 2011

 • Episode 6

  Vi blir med Arnt Frode over grensa. Han spiller kirkeorgel og har bestemt seg for å dele den salige lyden med de handleglade på Nordby kjøpesenter. Kjell Olav og Ann Kristin, derimot, har ennå ikke kommet seg til Sverige. Vi blir med det forelskede paret hjem til leiligheten på Stovner. Der gir Kjell Olav oss en grundig leksjon i boksing. Bloggeren Heidi Alexandra har bestemt seg for å begynne å trene, og reiser til Sverige med sin personlige trener for å kjøpe egnet tøy.

  Publisert: 24 okt. 2011

 • Episode 7

  Etter en uforglemmelig reise over grensen til Sverige, er det dags for foreløpig siste episode av denne snart prisbelønte serien. I denne episoden foredrar Bjørge, også kjent som Løkmannen, om favorittgrønnsaken sin. Etter å ha hamstret opp 10 kilo gunstig priset løk, klarer han ikke vente lengre enn til parkeringsplassen før han setter tennene i den første. Kjell Olav og Ann Kristin runder også av sin visitt hos broderfolket, med en romantisk middag på en hyggelig restaurant. Der får vi også gleden av å se Kjell Olav i sitt ess, når han viser frem sitt nærmest utømmelige repertoar av vitser.

  Publisert: 31 okt. 2011