• Praksisjobben
  44:01

  Episode 1

  28 sep. 2008

  I første episode av Praksisjobben skal charterstjerna Svein Østvik forsøke seg som tarmskyller, mens glamourmodellen Triana Iglesias debuterer som medarbeider på HitraMats krabbemottak. Uten å røpe for mye kan vi slå fast at Svein er på gyngende grunn når han står med slangen i hånda, like mye som Triana åpenbart er på bortebane når hun må rense og sortere krabber langs samlebåndet. Svein og Triana skal også konkurrere i et fellesoppdrag, og det blir tilløp til dramatikk når Svein skader ryggen under lek med rustbehandlingsverktøy på et antirustsenter. Han har derimot ingenting i mot litt omsorg fra sin arge konkurrent Triana.

 • Episode 2

  5 okt. 2008

  Bli med på Praksisjobben når Svein prøver seg som sparringspartner hos Stonehand Boxing på Melhus. Mens Svein er i Trøndelag er Triana hjemme i Oslo, hvor hun tar jobben med å rense byens drikkevann rent for kloakk, på Bekkelaget renseanlegg. I siste del av episoden konkurrerer de om å være den beste dyretolken, Svein leverer et solid bidrag når han rydder opp i en opprivende konflikt i hønseflokken. Men klarer Triana å få det livstrøtte marsvinet på fote igjen?

 • Episode 3

  12 okt. 2008

  På sjokoladefabrikken er det strengere krav til hygiene enn det Svein er vant med, og det blir en stor utfordring for mannen med all energien. Han skal nemlig forsøke seg som medarbeider på en liten sjokoladefabrikk i Alta. Så gjenstår det å se om Sveins sjokolade kan måle seg med gourmetbitene som produseres der til daglig. Denne ukens fellesjobb er klovneyrket, og det er ikke gitt på forhånd hvem som lettest klarer å trylle frem gjøgleren i seg.

 • Episode 4

  19 okt. 2008

  Svein får virkelig kjørt seg når han tar hyre som medarbeider hos Aqua Power i Oslo. De arbeider med spyling, rensing og kontroll av avløpsrør. Dette ligger ikke naturlig for charterkongen, men han gir seg ikke uten kamp.Det gjør heller ikke hans konkurrent Triana. Bekledning er ikke det som går igjen oftest i hennes bransje, men like fullt gir hun alt når hun får jobben med å lage kule t-skjorter. Mot slutten av episoden konkurrerer Svein og Triana om jobben som butler, med kyndig og etter hvert oppgitt veiledning fra en erfaren fagmann.

 • Episode 5

  26 okt. 2008

  Svein lider av uhelbredelig og nærmest altoverskyggende høydeskrekk. Det gjør praksisjobben innen fjellsikring vanskelig, men Svein går ikke av veien for å flytte sine egne grenser. Triana, på sin side, tar jobben som skadedyrutrydder i Oslo. Det er en viktig jobb som krever sin kvinne. I kveldens episode får vi se om Triana er egnet for den jobben. Utfordringene står i kø også når Triana og Svein barker sammen i fellesjobben. I kveld skal vi nemlig få svar på hvem som er den beste bananskrelleren, når de møtes der Banospålegget lages.

 • Episode 6

  2 nov. 2008

  På strutsefarmen får Triana Iglesias kjørt seg, all den tid hun har voldsom fugleskrekk. Svein må forholde seg til et noe mer tilnærmelig dyr, når han forsøker seg som hundestylist. Velvilje fra dyrene er én ting; Svein må også være stødig på labben for å bestå praksisen på hundenes skjønnhetssalong. Dyr blir det også i fellesjobben, hvor Svein og Triana skal prøve taksidermistfaget. Der handler det blant annet om utstopping av dyr, og det er ikke uproblematisk for dyrevennen Triana.

 • Episode 7

  9 nov. 2008

  Du hadde nok ikke regnet med å se glamourmodell Triana Iglesias som smed, men i Praksisjobben går alt an. I kveldens episode får vi også se hvordan smalahove tilberedes. Skjønt, noen standard innføring i prosessen blir det ikke når det er charterkongen Svein Østvik som står for den grisete tilberedingen. Både Svein og Triana er ivrige konkurransemennesker, og det synes godt når det skal avgjøres hvem som er best til å skifte dekk på store trailere. Spørsmålet er om Sveins sterke armer kan konkurrere mot Trianas tak på dekkhotellets mannlige eksperter.

 • Episode 8

  16 nov. 2008

  Svein og Triana fortsetter sin uhøytidelige, men fortsatt prestisjetunge tevling om hvem som takler arbeidslivet best. Konkurransen tar dem landet rundt, slik at charterturisten og glamourmodellen virkelig får kjørt seg. Med utilslørte ambisjoner om å vinne sender de hverandre på oppdrag de har dårlig forutsetninger for å takle. Mot slutten av episoden er de nødt til å konkurrere i et fellesoppdrag, da skorter det slett ikke på motivasjon for Svein og Triana, som begge jobber iherdig for å kunne krone seg med tittelen ”Årets praksiselev”.

 • Episode 9

  23 nov. 2008

  Vi møter igjen Svein og Triana i Praksisjobben