Se programmetSesong 1 - Episode 1

Favoritt

Sesong


Hvert år går tusenvis av nordmenn i fella til utspekulerte og grådige kjeltringer. I Svindeljegerne går vi rett i strupen og jakter gjerningspersonene. Med oss har vi Kjell-Ola Kleiven, partner og adm. dir. i Risk Information Group (RIG) og Ole Eikeland, tidligere økonomiredaktør i Nettavisen, nå partner og deleier i kommunikasjonsbyrået Eikeland Ravnaas. Barndomskompisene Kleiven og Eikeland skal avsløre metodene skurkene bruker, og reiser land og strand rundt om i det ganske land (og utland) for å avdekke og forhindre svindel i ulike former. Se sesong 1-2

 • Episode 1

  Billettsvindel er tema i første episode av Svindeljegerne. Kjell-Ola Kleiven og Ole Eikeland avdekker både svindlere og deres metoder for å rundlure godtroende nordmenn som vil på konsert og festival.

  Publisert: 19 sep. 2017

 • Episode 2

  I episode to av Svindeljegerne går Kjell-Ola og Ole i strupen på såkalte «feriesvindlere» - stadig flere norske turister rammes av svindel med ferieleiligheter.

  Publisert: 26 sep. 2017

 • Episode 3

  Kjøp og salg av brukte varer på plattformer som Finn.no øker og 2 av 3 nordmenn har handlet på nett det siste året. Stadig flere opplever å bli svindlet i forbindelse med dette.

  Publisert: 3 okt. 2017

 • Episode 4

  Svindeljegerne skal i denne episoden sette fokus på bedrifter som lokker med gratisprøver, som blir til dyre abonnement, og går nettbedriften Life Helse i sømmene.

  Publisert: 10 okt. 2017

 • Episode 5

  Flere tusen nordmenn betaler for å chatte på internett med det de tror er kjæresteklare og kåte jenter. Svindeljegerne avslører at all personlig informasjon nordmenn gir fra seg på chaten, blir loggført og havner i et arkiv.

  Publisert: 17 okt. 2017

 • Episode 6

  ID-tyveri er kveldens tema i Svindeljegerne. I dette programmet skal vi se hvordan folk kan misbruke identiteten din, og hvor lett kyniske svindlere kan svindle til seg svimlende summer.

  Publisert: 24 okt. 2017

 • Episode 7

  Vi kartlegger dyreoppdrettere som oppbevarer hunder under ulovlige vilkår og vi konfronterer en som har drevet ulovlig hundeimport over lengre tid.

  Publisert: 31 okt. 2017

 • Episode 8

  Vi skal se hvor lett vi legger igjen spor på internett, og hvordan svindlere kan hente ut opplysninger om oss og bestille varer og tjenester i vårt navn.

  Publisert: 7 nov. 2017