Se programmetSesong 1 - Episode 1

Favoritt

Sesong


I denne dokusåpen blir vi kjent med de ulike sidene av handelsstanden på Svinesund; de som handler, forhandlerne og tollerne som skal kontrollere det hele. Se sesong 1

 • Episode 1

  Premiere. Nordmenn er stadig på jakt etter gode kjøp, og de er det mange av rett over grensa til Sverige. I kveldens premiere på Svinesund –handel i grenseland møter vi alle slags mennesker, med ulike gjøremål i Svinesund. Men felles for de alle er fascinasjonen for livet i og rundt Nordby-senteret. Leila driver butikken I ett, og med sprudlende humør selger hun all slags krimskrams til handleglade nordmenn. Den kategorien svarer Jan Kåre og Janne til. De tar med seg sønnen over grensa for å kjøpe billig kjøtt, alkohol og kanskje også et par godsaker fra erotikk-forretningen.

  27 dager igjen

  Publisert: 7 mars 2010

 • Episode 2

  I kveldens episode følger vi Richard som fortsetter den lange ferden mot Sverige. Planen er å kjøpe plysj til campingvogna, og det er som det meste annet billigere rett over svenskegrensa. Men det å komme seg av gårde er et tiltak, og Richard bruker den tiden han trenger. Vi blir også kjent med pensjonistene Erna og Sveinung. De taler svenskehandlernes sak, og slår fast en gang for alle at svenskehandel ikke er det minste ”harry”. Livet går sin gang i grenseland, helt til det bryter ut en dramatisk brann.

  27 dager igjen

  Publisert: 14 mars 2010

 • Episode 3

  Bingoen på Svinesund har brent ned, og i kveldens episode reiser vi til branntomta hvor bingovertinnene Gro og Karin sørger over den ødelagte arbeidsplassen sin. Bingoen betydde mye for mange, og det er ikke bare de to damene som syns det var trist at stedet er borte. Men livet i Svinesund går videre, og pensjonistene Anne og Jon ankommer i sin bobil. De skal shoppe billig og deretter ta inn på campingplassen i nærheten. Dessuten har Jon planlagt en liten overraskelse i anledning valentinerdagen.

  27 dager igjen

  Publisert: 21 mars 2010

 • Episode 4

  I kveldens episode av Svinesund – handel i grenseland blir vi med Bjørge hjem til Fredrikstad. Der får vi svar på hva han skulle med all løken han kjøpte i Sverige, og vi blir kjent med kona hans Tove. På Nordby-senteret treffer vi Jimmie fra Järnia, og vi rekker også en tur innom pølseboden Gott och Grillat, hvor det er dårlig med kunder. Det gir Emily god tid til andre gjøremål, for å få dagen til å gå.

  27 dager igjen

  Publisert: 28 mars 2010

 • Episode 5

  I kveldens episode får vi et gjensyn med Bjørge, som får handlet mer av livets nødvendigheter over grensa. Jan og Janne er også over grensa, men denne gangen ikke for å handle. For på et hotell rett utenfor Strømstad har de funnet sitt sommerparadis, midt på vinteren! Med 20 minusgrader utendørs pleier de seg selv med paraplydrinker og solsenger i hotellets strandrom. Vi får også bli med den erotiske danseren Line, når hun forbereder kveldens show med innkjøp på erotikkforretningen.

  27 dager igjen

  Publisert: 11 april 2010

 • Episode 6

  Livet går sin vante gang på den andre siden av grensa, helt til fruene Shirly og Marry ankommer Svinesund for en handletur. Disse to karakterene setter stedet fullstendig på hodet, men bak de flamboyante oppkledningene skjuler det seg to karer ved navn Øyvind og Marius. De er dragartister, Shirly den unge, flotte, Marry den gamle, skjøre. Det blir liv på Nordby-senteret når Marry får tak i en elektronisk handlevogn. I kveldens episode blir vi også kjent med Petter og Håkon, som korter ned den kjedelige kjøreturen til Sverige ved å synge norske salmer av full hals.

  27 dager igjen

  Publisert: 18 april 2010

 • Episode 7

  I kveldens episode av Svinesund blir vi med Bjørge og Tove på kaninutstilling, noe paret har gledet seg til lenge. Men humøret til Bjørge blir noe preget av en parkeringsbot fra det norske ordensvesenet. Vi blir også med Sagene seniorsenter, når de vender snuta østover for en real shoppingtur over grensa. Bussturen er et høydepunkt i seg selv for de spreke pensjonistene, som lader opp med sang og svenskevitser.

  27 dager igjen

  Publisert: 25 april 2010

 • Episode 8

  I kveldens episode blir vi kjent med Jan fra Drammen. Han mener han er født i feil århundre, da han nærer en voldsom fascinasjon for gamle gjenstander. Nå har han bestemt seg for å sykle over Svinesund-brua med en storslagen veltepetter av den gamle sorten. Vi får også bli med familien Chaudry på svensketur. Den norsk-pakistanske storfamilien tar sikte på å handle dugelig med mat til hele gjengen på én tur over grensa, og med så lang handleliste må det vel være lov å prute litt på prisen.

  27 dager igjen

  Publisert: 2 mai 2010

 • Episode 9

  Kompisene Lars, Steffen og Tommy fra Drammen reiser på handletur til Svinesund. De har som nordmenn flest planer om å kjøpe inn både mat og drikke i Sverige, og deler gjerne tips til andre reisende som lar seg friste til å ta med litt mer enn kvota tillater. I kveldens episode treffer vi også Kjell, som jobber deltid på Eurocash. Fulltidsstilling har han ikke lyst på, da han bruker alt av tilgjengelig tid på cowboylandsbyen han forvalter i nærheten. Der arrangerer han fester og leker med cowboy-tema.

  27 dager igjen

  Publisert: 9 mai 2010

 • Episode 10

  Påsken er kommet til Svinesund, og det er en real shoppinghøytid for mange nordmenn. På skjærtorsdag valfarter norske bilentusiaster over grensa for å feste og kose seg. Selvutnevnt råner Richard tar også turen for å sjekke ut stemningen, men fordi han må kjøre bilen selv, kommer han seint i gang med festen. Det kan vise seg å være en utfordring for den glade karen som har bestemt seg for å imponere damene i Strømstad. Bekkelaget seniorsenter tar også turen til Sverige, men de har helt andre planer enn Richard. De skal nemlig til Nordbysenteret for å synge.

  27 dager igjen

  Publisert: 16 mai 2010

 • Episode 11

  I kveldens episode av Svinesund følger vi både barn, pensjonister og alt i mellom, på tur over grensa for å handle. Utgangspunktet for turene er forskjellige, men felles for alle er trangen til å reise til broderfolket for å få kjøpe billig. Vi får se på nært hold hvor vanskelig det kan være å holde orden på tre livlige barn i et land hvor godisen kommer nesten gratis. Bekkelaget pensjonistkor er fortsatt på tur, og de nøyer seg ikke med å handle. De akter nemlig å underholde på Nordby-senteret med en egenkomponert sang.

  27 dager igjen

  Publisert: 23 mai 2010

 • Episode 12

  I sesongens siste episode av Svinesund får vi et nytt innblikk i tollernes strevsomme hverdag på grensa mellom Norge og Sverige. Én ting er de mange reisende som tolker fleskekvota litt løst, noe annet er narkotikatrafikken tollerne må få bukt med. I kveldens episode får vi også et gjensyn med aspirerende musikal-artist André, som jobber med en ny demo. Vi blir også med når resultatet foreligger, og moren hans skal felle en endelig dom over sønnens verk. Over grensa er det optimisme og gode fremtidsutsikter å spore hos bingovertinnene, noen måneder etter at den dramatiske brannen slukte bingolokalene deres.

  27 dager igjen

  Publisert: 30 mai 2010